Reklama

English Cuisine – Английская кухня

English cuisine includes the cooking styles, traditions and recipes that are typical for England. Food in this country is known to be hearty, simple and delicious.

Traditional dishes

English cuisine has its own distinctive features. Traditional meals include bread and cheese, roasted and stewed meats, meat pies, boiled vegetables, broths, freshwater and saltwater fish.

These dishes have long been recognized for the simplicity of ingredients and their nice taste. Most often, English cooks use lamb, beef, pork, chicken and fish as the basis and add potatoes and vegetables to it.

Foreign influences

England absorbs culinary ideas from all over the world. People of many nationalities have settled in this country, bringing with them their favourite recipes. Curry was brought from India, fried fish – from Jewish cooking, and potato chips – from France. Thus, famous English dish “fish and chips” has foreign origins. 

Food establishments

Englishmen are fond of small and cozy food establishments like cafes, tea shops, fish and chips shops, and pubs.

The English cafe is a small and inexpensive eating place, a lot of people dine there every day. A tea shop is a small restaurant with a relaxing atmosphere that serves soft drinks and light snacks. Fish and chips shops offer common take-away food. And, finally, pubs are internationally famous English bars, where people can dine, drink and have conversations in a pleasant atmosphere.


Британская кухня содержит в себе кулинарные стили, традиции и рецепты, соответствующие для Великобритании. В этой стране пища славится простотой, отменным вкусом и тем, что ее делают с душой.

Классические блюда

У британской кухни есть свои отличительные черты. К обычным блюдам относятся хлеб с сыром, жареное либо тушеное мясо, мясные пироги, вареные овощи, бульоны, речная и морская рыба.

Уже в протяжении долгого времени эти блюда обожают за простоту ингредиентов и их приятный вкус. В большинстве случаев английские повара берут за базу баранину, говядину, свинину, курицу либо рыбу и добавляют к ней картофель и овощи.

Зарубежные веяния

Великобритания поглощает кулинарные идеи со всего мира. Люди многих национальностей поселились в этой стране, привезя с собой и свои возлюбленные рецепты. Карри завезли из Индии, жареная рыба – взята из еврейской кухни, а картофельные чипсы – из Франции. Таким макаром, известное английское блюдо “рыба с чипсами” имеет зарубежные корешки.

Заведения публичного питания

Британцы обожают такие мелкие комфортные заведения, как кафе, чайные, закусочные «фиш-энд-чипс» и пабы.

Английское кафе – это маленькое местечко, где можно дешево поесть; многие люди обедают тут каждый денек. Чайная – это маленький ресторанчик с расслабляющей атмосферой, в каком подают безалкогольные напитки и легкие закуски. Закусочные «фиш-энд-чипс» предлагают обыденную пищу на вынос. И, в конце концов, пабы – это известные по всему миру английские бары, в каких люди могут пообедать, испить и поговорить в приятной обстановке.

Reklama