My Favourite Dish – Мое любимое блюдо

My favourite dish is pilaf. Pilaf is well-known all over the world and is loved by many people. It is hard to say where it was first cooked but nowadays this dish is common in many different cultures. Especially it is common in Middle Eastern, Caucasian and Asian countries.

Today there are a lot of variations of this dish. So, pilaf is not only associated with rice and meat. There can also be fish, vegetables and fruit among its ingredients. In addition to that pilaf recipes vary from nation to nation. The proportion of the ingredients also plays a great role and influences the taste of pilaf.There are a lot of different ways to cook pilaf and some of them are kept a secret.It is needless to say that one can hardly get bored with pilaf.

Pilaf is also a good dish for those who like kitchen experiments. With so many recipes and variations there is always an opportunity to learn something new and widen one’s skills.

I also love cooking pilaf. I often cook this delicious dish for family dinner. I usually cook it with beef but sometimes I cook it with chicken.

To my mind, despite its rather simple ingredients pilaf adds a bit of festive touch to the table. I like soft texture of braised meat and taste of rice cooked in its broth. I think that a pilaf recipe should be a must-have in every home’s cookbook.


Мое любимое блюдо – плов. Плов отлично известен в мире, и многие люди его обожают. Тяжело сказать, где он в первый раз был приготовлен, но сейчас это блюдо всераспространено в почти всех различных культурах. В особенности он всераспространен в странах Среднего Востока, Кавказа и Азии.

Сейчас различают много видов этого блюда. Так, плов ассоциируется не только лишь с рисом и мясом. Посреди ингредиентов могут быть рыба, овощи и фрукты. Совместно с тем, у каждого народа собственный рецепт изготовления плова. Пропорции ингредиентов также играют важную роль и оказывают влияние на вкус плова. Существует огромное количество методов изготовления плова, и некие из их держатся в секрете. Разумеется то, что плов навряд ли кому-то может приесться.

Плов – не плохое блюдо для тех, кто любит экспериментировать на кухне. С бессчетными рецептами и вариациями всегда есть возможность научиться чему-то новенькому и расширить рамки собственного мастерства.

Я тоже люблю готовить плов. Я нередко готовлю это смачное блюдо на домашний ужин. Обычно я готовлю его с говядиной, но время от времени готовлю с курицей.

Мне кажется, невзирая на довольно обыкновенные ингредиенты, плов делает стол торжественным. Я люблю мягенькую текстуру тушеного мяса и вкус риса, приготовленного в его бульоне. Я думаю, что рецепт плова непременно должен быть в книжке рецептов в каждом доме.